Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää tuotevalikoimasta, ominaisuuksista, toimitusajoista tai hinnoista? Ota yhteyttä niin vastaamme mielellämme kysymyksiisisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Putkiston liittäminen ilman hitsausta: Hitsaus vs. Haelok

10 syytä miksi Haelok-putkistoliitin on parempi tapa kuin hitsaus

Ramatorin Area Sales Managerit Jani Savola ja Jarmo Puskala miettivät mitä etuja Haelok-liittimellä on verrattuna hitsaukseen. Niitä löytyikin kiitettävä määrä – täysi kymppi.

1. Eroon tulitöistä

Haelok-liittimen myötä hitsauksesta päästään kokonaan eroon tai ainakin tulitöitä voidaan vähentää reilusti.

2. Työn tuottavuus ja kustannustehokkuus kasvaa

Kun hitsauksesta päästään eroon, viivan alle jää enemmän euroja. Haelok nopeuttaa prosessia, jolloin työt valmistuvat nopeammin.

3. Aina luotettava ja tasalaatuinen liitos

Haelokin kanssa liitoksen tekee aina kone, joten voit luottaa siihen työn jälki on tasalaatuista. Koneella käsi ei tärise.

4. Haelok liittää ilman hitsausta – jopa 80 % nopeammin

Sveitsiläinen Haelok-liitin yksinkertaistaa putkiston työvaiheita ja helpottaa sekä nopeuttaa ratkaisevasti korjaustöitä.

5. Turvallisuus paranee

Työkohteissa käytetään paljon erilaisia sähkölaitteita ja kaapeleita. Turvallisuus kasvaa, kun tulitöistä päästään eroon. Haelok yksinkertaistaa hommaa.

Pitkien putkien sisällä on erilaisia kaasuja. Jos hitsauksen aikana kipinä pääsee kaasuun käsiksi, syntyy räjähdys. Tämän vuoksi hitsausvaiheessa joudutaan putkeen pumppaamaan suojakaasua. Haelokin kanssa tätä ei tarvita.

6. Ei kalliita röntgenkuvauksia tai NDT-tarkastuksia

Hitsaustöissä kuvaus pyydetään ulkopuoliselta tarkastuslaitokselta, joka luonnollisesti tuo lisää kustannuksia ja vie aikaa. Työmaalla työt seisovat kuvausten ajan.

7. Ei vaadi erikoisosaamista

Haelok-liitoksen tekemiseen ei tarvita erikoisammattitaitoa vaativaa henkilökuntaa, kuten hitsaria, vaan kaikki asentajat pystyvät tekemään vaativammatkin liitokset. Ramator antaa tarvittavan käyttökoulutuksen.

8. Putken ei tarvitse olla sisältä täysin puhdas

Kunnossapitokohteissa putkissa on sisällä nestettä, jonka kuivaus voi kestää tuntikausia. Hitsausta ei voi tehdä ennen kuin putki on kuiva. Odottelu vie aikaa ja rahaa. Hitsauksessa putken puhtaus on tärkeää, koska sen aiheuttama kuumuus reagoi vaarallisesti rasvan kanssa. Tästä voi syntyä vaaratilanteita.

9. Sääolosuhteet eivät haittaa

Ulkona työmaalla tehtäviä hitsauksia varten pitää rakentaa suojateltat, jotka lisäävät kustannuksia ja hidastavat töitä. Haelokin kanssa työt voidaan tehdä ulkona, vaikka tuulessa ja sateessa. Ulkoiset olosuhteet eivät vaikuta Haelok-liittimiin.

10. Haelok on kestävä PED hyväksytty mekaaninen liitos

Sertifioidulla Haelok-liittimellä onnistuvat vaativatkin työkohteet.