Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää tuotevalikoimasta, ominaisuuksista, toimitusajoista tai hinnoista? Ota yhteyttä niin vastaamme mielellämme kysymyksiisisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ramator auttaa suomalaisia teollisuuden huippuyrityksiä rakentamaan entistä innovatiivisempia ratkaisuja

Ramator on korkealuokkaisiin teollisuusputkistoliittimiin erikoistunut yritys, joka on toiminut jo vuodesta 2008. Turkulainen yritys auttaa suomalaisia edelläkävijöitä rakentamaan entistä innovatiivisempia ratkaisuja yhdessä alan luotettavien valmistajien kanssa. 

Ramator sai alkunsa perustajansa Timo Kairaman selkeästä visiosta, jossa kotimaiset uuden teknologian yritykset saisivat käyttöönsä paikallisen luottokumppanin. 

Me olemme erikoistuneet nimenomaan teollisuusputkistoliittimiin. Olemme valikoineet korkealaatuisimmat sveitsiläiset ja saksalaiset merkit, joiden tuotteet tarjoavat aitoa lisäarvoa laadun tai uuden innovatiivisen työtavan kautta. Samalla olemme kouluttautuneet näiden tuotteiden huippuosaajiksi.”

Liittimien ohella Ramatorin tuotevalikoimaan kuuluvat myös modernit suodatusjärjestelmät ja ilmansuodattimet sekä fluorimuoviputket ja palkeet.

Täyden palvelun kumppani

Konsultointi on tärkeä osa Ramatorin kumppanuusajattelua. Hyvä kumppani ei välttämättä myy sitä, mitä asiakas ensimmäisenä pyytää, vaan uskaltaa haastaa ja tarjota parempia ratkaisuja. 

“Teollisuusalalla ei ole aina aikaa pohtia, miten asiat voitaisiin tehdä uudella tavalla. Tehdään varmuuden vuoksi, kuten aina ennenkin on tehty, sillä virheisiin ei ole varaa. Meidän tehtävänämme on pitää huolta, että tekijöillä on tieto alan uusimmista innovaatioista ja varmuus niiden sopivuudesta omaan käyttötarkoitukseen.” 

Ramatorilla uskotaan, että yhteistyön lähtökohtana tulee olla vankka ymmärrys asiakkaan liiketoiminnasta. 

“Kyse ei ole koskaan yksittäisen tuotteen ostohinnasta, vaan siitä, kuinka pitkäikäinen ja laadukas jokin ratkaisu on. Hyvä investointi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti ja mahdollistaa parhaimmillaan uudenlaisen työskentelytavan tai liiketoiminnan.”

Täyden palvelun talona Ramator huolehtii myös varastoinnista, jotta tuotteet ovat aina nopeasti asiakkaiden saatavilla.

Innovatiivisuutta laadusta tinkimättä

Sveitsiläiset HAELOK-putkistoliittimet ovat Kairaman mukaan hyvä esimerkki innovatiivisista ratkaisuista, joilla voidaan korvata jokin perinteinen työskentelytapa sekä säästää samalla aikaa ja rahaa. HAELOK-menetelmä korvaa hitsauksen samalla puristusteknologialla, jota käytetään muun muassa lentokoneteollisuudessa. 

Jos hitsattava kohde vaatii tulityöluvan, tulee koko tehdas tulee pysäyttää hitsaustyön ajaksi. Joskus taas käytettävä tila on niin pieni, että hitsausta on lähes mahdotonta suorittaa turvallisuustekijät huomioiden. Etenkin näissä tilanteissa hitsauksen korvaaminen putkistoliittimillä säästää satoja tuhansia euroja.”

Puristusliittimillä tehdyt PED-hyväksytyt liitännät ovat luotettavia ja onnistuvat aina työntekijän ammattitaidosta riippumatta. Hitsauksen vähentäminen on myös ympäristöteko, sillä hitsauksessa syntyy aina haitallisia kaasuja. 

“Meidän intohimomme on miettiä, miten jokin asia voitaisiin tehdä järkevämmin, laadusta tinkimättä. Joskus alalla vallitsevien käytäntöjen muuttaminen on hidasta, mutta jatkuvasti saamamme positiiviset käyttökokemukset rohkaisevat uusiakin yrityksiä kehittymään.”