Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää tuotevalikoimasta, ominaisuuksista, toimitusajoista tai hinnoista? Ota yhteyttä niin vastaamme mielellämme kysymyksiisisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tallinnan kaupunkiliikenne: Haelok-liittimet uuteen kaasuverkostoon

Haelok haponkestävillä liittimillä rakennettiin kaasuverkosto ja tankkausaseman putkisto kaikkiaan sadalle Tallinnan kaupunkiliikenteen linja-autolle. Ensimmäiset ympäristöystävälliset kaasukäyttöiset bussit otettiin käyttöön kesällä 2020. Nyt käyttöön otetun kaasunjakeluverkoston avulla liikutellaan 60 tavallista ja 40 nivelbussia. Vaivattoman julkisen liikenteen lisäksi myös asukkaiden terveys kiittää: Dieselkäyttöisten linja-autojen poistuminen katukuvasta on ympäristövaikutukseltaan sama, kuin jos liikenteestä poistettaisiin pari tuhatta henkilöautoa. Tähän tavoitteeseen pyritään pääsemään vuoteen 2025 mennessä.

Hanketta suunniteltaessa vertailtiin perinteisiä putkiliitosmenetelmiä nykyaikaiseen ratkaisuun: Asennuksen nopeus, liitoksen luotettavuus, työkalujen ja liittimien nopea saatavuus – valinta osui Haelokiin. Eräs merkittävä tekijä Haelok puristusliittimiin päätymiseen oli hankkeen kokonaiskustannukset. Laskelmien perusteella Haelok teknologia oli kustannustehokkain tapa valmistaa putkisto, tämän otaksuman vahvisti verkoston nopea valmistuminen. Viron Suomea alhaisemmista palkkakustannuksista huolimatta Haelok liittimet olivat todellinen vaihtoehto hitsaukselle.

Avainsanat