Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää tuotevalikoimasta, ominaisuuksista, toimitusajoista tai hinnoista? Ota yhteyttä niin vastaamme mielellämme kysymyksiisisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

TVO: Ramator ja Franke Filter Olkiluodon modernisointiprojektissa

Olkiluodon ydinvoimalaitokselle asennettiin Ramatorin toimittama Franke Filter -öljysumunpoistolaite osana korjaus- ja modernisointiprojektia. Muutoksella haettiin ensisijaisesti öljysumun poistamista pumppujen ympäristöstä.

Teollisuuden Voima Oyj on tuottanut sähköä suomalaiselle yhteiskunnalle jo 40 vuoden ajan. Kuluneiden vuosien aikana Olkiluodon laitosyksiköitä on modernisoitu monin tavoin ja samalla niiden turvallisuutta on parannettu.

TVO:n palveluksessa jo 13 vuotta uraa rakentanut projektipäällikkö Kari Hakala johtaa korjaus- ja modernisointiprojektia Olkiluodon ydinvoimalaitoksella.

TVO päätyi Franke Filteriin sen laadun, hinnan, toimitusvarmuuden sekä Ramatorin palvelun perusteella. 

”Näissä laitteissa Ramator Oy on ehdoton markkinajohtaja Suomessa. Tästä tietenkin voi päätellä, että laitteet ja Ramatorin palvelu on juuri sitä mitä asiakkaat kaipaavat”, kehuu vetovastuussa oleva projektipäällikkö Kari Hakala Teollisuuden Voimasta.  

Mitoitus Ramatorilta ja nopea toimitus

TVO lähetti öljyjärjestelmän piirrustukset Ramatorille, joka mitoitti Franke Filter -laitteistot tarvittavien speksien mukaisesti. Ensimmäinen laitteisto saapui muutaman kuukauden toimituksella ja asennettiin OL2-laitoksen syöttövesipumppujen vaihteeseen.

”Toistaiseksi ei ole tarvinnut huoltaa tai korjata. Tuote oli helppo kiinnittää ja asentaa suoraan laippaan. Huoltovälit Franke Filterille on 30 000 käyttötuntia ja meillä käyttötunteja tulee vuodessa 6 000 tuntia (per pumppu). Joten viiden vuoden huoltoväli on erinomainen”, kertoo Kari Hakala.

Myös muutoksen ensisijainen tarve, eli öljysumujen poistaminen pumppujen ympäristöstä, täyttyi Franke Filterin erinomaisen suodatuskyvyn avustuksella.

”Öljysumun määrä pieneni havaittavasti kohteessa, vaikka meillä oli jo entuudestaan puhdas ilma.”

Kaksi yleiskuvaa OL2 laitoksen pumpun 445P802 vaihteen päällä sijaitsevasta öljysumuimurista.

Yhteistyö Ramatorin kanssa jatkuu yhä

Keväällä 2022 seitsemän Ramatorin toimittamaa öljysumuimuria asennetaan OL1- ja OL2-laitosyksiköille. OL3-laitosyksikölle on aikaisemmin tullut laitostoimituksen mukana Franke Filter -öljysumunpoistolaitteistot.

”Kaupankäynti on sujuvaa, tavara tulee ajallaan sovitusti ja on sitä mitä tilattiin”, tiivistää Kari Hakala omat kokemuksensa Ramatorista.

Teollisuuden Voima Oyj

TVO on tuottanut sähköä suomalaiselle yhteiskunnalle jo 40 vuoden ajan. Kuluneiden vuosien aikana Olkiluodon laitosyksiköitä on modernisoitu monin tavoin ja samalla niiden turvallisuutta on parannettu. TVO:n Olkiluodossa tuottaman sähkön osuus Suomessa käytetystä sähköstä nousee n. 30 prosenttiin Olkiluoto 3 valmistuttua.

Avainsanat