Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää tuotevalikoimasta, ominaisuuksista, toimitusajoista tai hinnoista? Ota yhteyttä niin vastaamme mielellämme kysymyksiisisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VTT: Vety- ja maakaasulinjat rakentuivat Haelok-liittimillä haastaviin olosuhteisiin

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n väki tutustui Haelok-puristusliittimiin jo vuosia sitten. VTT on Suomen suurin soveltavaa tutkimusta tekevä keskittymä ja johtavia tutkimus- ja teknologiayhtiöitä koko Pohjoismaissa.

VTT:lle ensitapaamisesta Haelokin liittimien kanssa mieleen jäi liitoksen tekemisen helppous, mutta vaa’an toisessa kupissa ollut yksittäisen puristusliittimen hankintakustannus jäi arveluttamaan. Haelok-puristusliittimen käytön kokonaiskuvaa ja -hyötyjä ei tuolloin vielä hahmotettu, mutta kiinnostuksen siemen oli kuitenkin kylvetty. 

Haelok-puristusliittimillä asennus onnistuu ahtaassakin paikassa.

Haelok hitsaajan tilalle

Haelok-liitos on mahdollista asentaa ilman hitsausta.

Hitsaus itsessään on nopeaa ja suoraviivaista toimintaa, mutta ammattitaitoisen luokkahitsaajan saaminen aina  tarvittaessa paikalle koettiin VTT:llä haastavaksi. Puhumattakaan hitsaukseen väistämättä liittyvistä valmistelu- ja lisätöistä, jotka nostavat kokonaiskustannuksia ja liitoksen tekemiseen vaatimaa aikaa.

Tästä turhautuneena VTT:n tutkimusinsinööri Jarmo Kuusisto lähti etsimään vaihtoehtoa hitsaukselle. Teknologiaan paneutuessa vastaan tuli Haelok-puristusliittimet, jonka maahantuojana ja asiantuntijakumppanina tunnetusti toimimme.Yhdessä kartoitettiin VTT:n tarpeet, hankittiin tarvittavat liittimet ja työkalut sekä varmistettiin Haelokin käytöön vaadittava koulutus.

– Meillä on tarve tehdä liitos nopeasti. Meillä VTT:llä on useampi Haelokin käyttöön koulutettu henkilö, jolloin hitsaajaa ei tarvitse odotella paikalle, Kuusisto kertoo.

Koetyömaana oma tutkimuslaitos Otaniemessä – tulokset miellyttävät  

Sopivan projektin tullessa vastaan tilaisuuteen päätettiin tarttua. Tällainen löytyi läheltä, eli VTT:n omasta tutkimuslaitoksesta Espoon Otaniemessä, jonne on rakenteilla sekä vety- että maakaasulinja. Tulitöiden tekeminen, suojaus ja tulityövartoioinnin järjestäminen olisi ollut erittäin haasteellista, joten Haelok oli luonnollinen valinta liitostavaksi.

Yksi Haelokin valintaan johtaneista syistä olikin juuri käytön helppous ja nopeus. VTT:n laaja-alaiset käyttökohteet asettavat omat vaatimuksensa: Toimistoympäristö, sähköjohdot, mahdollinen pöly, kaikki puhuvat hitsausta vastaan – ja Haelokin puolesta.

– Oman puristuskoneen avulla pystyimme tekemään luotettavan liitoksen välittömästi. Käyttö oli helppoa ja onnistui ohjeita seuraamalla. Varastossamme on pieni määrä tarvikkeita, mutta Ramatorin kyky toimittaa liittimiä nopeasti ja sovittuna aikana ansaitsee erityismaininnan, VTT:n Jarmo Kuusisto kehaisee. 

Haelok-puristusliittimien avulla työvoimakulut pysyivät aisoissa ja projekti on pysynyt aikataulussa.

Avainsanat